De ce experimentează creștinismul în ziua de azi o stare universală de apatie spirituală? De ce experimentăm tot mai puțin plinătatea vieții creștine? De ce suntem tot mai străini de puterea spirituală, indispensabilă vieții creștine? Oare Dumnezeu, nu este un Dumnezeu al harului? Dar, oare starea noastră de sărăcie spirituală, nu se datorează cumva altei cauze? Tocmai datorită acestor întrebări,Biserica Baptistă Harul Orăștie propune un ciclu de predici cu tema Disciplinele spirituale, în perioada lunilor septembrie, octombrie și noiembrie. În fiecare duminică, atât dimineața cât și dupămasa va fi abordată câte o disciplină din seria aceasta. Seria de predici cuprinde trei categorii ale disciplinelor spirituale, care includ 12 discipline. O schiță a planului de predicare ar arăta astfel:

  1. Discipline interioare

1.Meditația

2.Rugăciunea

3.Postul

4.Studiul

  1. Discipline exterioare

5.Simplitatea

6.Supunerea

7.Solitudinea

8.Slujirea

III. Discipline comunitare

9.Mărturisirea

10.Închinarea

11.Călăuzirea

12.Celebrarea

 

De ce am ales această tematică? Pentru că uneori, așa cum autorul epistolei către Evrei menționează: …aveţi iarăşi trebuinţă de cineva să vă înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu.(Evrei 5:12). Scopul acestor mesaje nu este atât informativ, cât devoțional.

*Nu ne propunem să aducem teorii noi, ci un suflu nou!

*Nu ne propunem să umplem mintea cu informație, ci inima cu motivație!

*Nu ne propunem să surprindem audiența cu mesaje strălucite, ci ne propunem să stimulăm dragostea pentru o viață de disciplină spirituală!

Vă așteptăm cu drag!

Pastor, Lazăr Iosif