Căutam pastorul perfect!predicator1

Am găsit într-o revistă acest scurt articol care arată că toţi copiii lui Dumnezeu sunt sfinţi în devenire, cu greşelile şi căderile lor temporare. Vi-l supun analizei:
În căutările noastre după un păstor calificat şi competent, am alcătuit următorul raport cu concluziile şi recomandările noastre. Dintre toţi candidaţii, doar unul a întrunit calităţile şi calificările necesare.
Lista de mai jos conţine numele persoanelor şi scurtele noastre observaţii pe care vi le oferim în caz că vă gândiţi să-i consideraţi în viitor candidaţi pentru poziţia de pastor.
Noe: Are 120 de ani de experienţă ca predicator, dar nici un convertit.
Moise: Este bâlbâit. Adunarea unde a activat spune că-i sare ţandăra pentru fleacuri.
Avraam: La greu, a fugit în Egipt. Am auzit că ar fi intrat în necazuri cu autorităţile şi a minţit ca să-şi scape pielea.
David: Are un caracter moral inacceptabil. Dacă n-ar fi avut scadenţe morale, l-am fi putut recomanda măcar pentru postul de păstor cu muzica.
Solomon: Se bucură de reputaţia unui om înţelept, dar nu trăieşte ceea ce le spune altora.
Ilie: S-a dovedit oscilant şi inconsistent, iar sub presiune a făcut o cădere nervoasă.
Osea: Viaţă de familie falimentară. Divorţat şi recăsătorit cu o prostituată.
Ieremia: Este prea emotiv şi alarmist; unii spun că este sâcâitor, o adevărată pacoste.
Amos: Provine dintr-o familie de ţărani. Este probabil mai bun la strângerea fructelor.
Ioan: Pretinde că este baptist, dar n-are tact şi se îmbracă asemenea unui hippy. N-are prieteni şi nu-l vedem o prezenţă plăcută la una dintre mesele de dragoste ale bisericii.
Petru: Îşi iese repede din fire. Se spune că s-ar fi lepădat în trecut de Christos.
Pavel: L-am găsit lipsit de politeţe, prea „dintr-o bucată”. Aparenţă fizică neatrăgătoare. Predică mult prea lung.
Timotei: Prezintă un oarecare potenţial, dar este mult prea tânăr, prea bolnăvicios şi prea timid pentru a fi păstor.
Ioan Marcu: Deşi a crescut într-o familie foarte dedicată bisericii, este instabil, fricos şi se descalifică pentru a fi un purtător al Evangheliei.
Iuda: Pare a fi o fire tare descurcăreaţă şi plină de simţ practic. Priceput la finanţe. Este preocupat de săraci şi se îmbracă foarte bine.
Comisia a ajuns la concluzia unanimă că acesta ar fi un candidat foarte bun pentru poziţia de păstor în biserica dumneavoastră.
Nădăjduim că aceste scurte constatări vă vor fi de folos în dorinţa de a selecţiona un om potrivit pentru lucrarea Domnului din biserica dumneavoastră.

Am pomenit că Moise a fost nervos şi pripit, ca de altfel şi Petru, Pavel şi ca mulţi alţii din Biblie.
Dumnezeu nu ne cere însă fişa noastră personală; El cheamă la Sine altfel de cum angajează patronii din lumea de acum, pentru că El este mai mult un Tată, decât un Stăpân. El nu Se gândeşte cât de mult câştigă sau pierde din cauza noastră.
Oricât ne-am strădui să le dobândim, darurile lui Dumnezeu sunt gratuite. Putem face lucruri minunate pentru oameni minunaţi, chiar dacă noi nu suntem încă minunaţi. Satan spune: „Nu eşti vrednic!” Isus îl contrazice: „Eu sunt!” Satan se uită în trecut la păcatele noastre. Dumnezeu Se uită în urmă şi vede o cruce. El nu ţine în seamă ce ai făcut tu în ‘78, ‘88 sau ‘98. El le-a aruncat în marea uitării.
Sigur, sunt multe motive pentru care ar trebui ca Dumnezeu să nu ne vrea pentru Sine. Dacă suntem însă îndrăgostiţi la culme de El, dacă-L dorim mai mult decât ne dorim următoarea respiraţie, El ne primeşte la Sine şi este gata să ne pună la treabă aşa cum suntem astăzi, fără să Se mai uite la cine am fost, la ce am făcut, unde am fost sau cum ne văd alţii.
Păşeşte dincolo de limitările tale de azi în nelimitatul har al lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ar folosi numai oameni desăvârşiţi, n-ar putea face nimic pentru că aceştia încă… nu există. El a ales să ne califice la locul de muncă şi să ne schimbe punându-ne la treabă. Lucrând „prin noi”, El lucrează în aceeaşi măsură „în noi”.
Aruncă-te cu dăruire înainte, uitând ceea ce ţi-este deja în urmă. La urma urmei, aşa cum îl arată şi numele, trecutul a… trecut. „De astăzi dimineaţă, toate lucrurile au fost făcute noi.”
Aceasta este binecuvântarea mea pentru tine astăzi.

Pastor,

Vițonescu Gabriel