DESPRE NOI

Viziunea si scopul bisericii

“Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” Matei 28:19-20


MĂRTURISIREA DE CREDINȚĂ

VALORILE NOASTRE

Biserica Harul din Orastie e o comunitate de creștini care se bazează pe:

Scriptura

Recunoaștem, studiem și predicăm Scriptura ca singura autoritate în materie de credință și practică;

Adorare

Căutăm să aducem adorare lui Dumnezeu cu toată ființa în Duh și Adevăr;

Rugăciunea și postul

Credem cu tărie în puterea rugăciunii și postului;

Evanghelizare

Mărturisim altora despre Isus, cu îndrăzneală, realism și relevanță;

Întâlnirile săptămânale ale bisericii

test subtitlu
DSC_1114-1024×683

Duminica dimineața

de la ora 10

RugaciuneStudiu BiblicMesaj

DSC_1093

Duminica seara

de la ora 18

ÎnchinareMesaj

DSC_1117

Joi seara

de la ora 18

RugaciuneÎnchinareMesaj

tineret

Vineri seara

de la ora 18

Întâlnire de tineret

ECHIPA BISERICII
DSC_1945

Gabriel Viționescu

PASTOR


DSC_1948

Iosif Lazăr

PASTOR
DSC_1941

Ioan Barna

PREZBITER
DSC_1956

Ioan Cunțan

PREZBITER si CASIER

DSC_0569

M. Div. Mark Cable

MEMBRU

Remus Cojocariu

MEMBRU – SECRETAR

Nistor Silviu

MEMBRU – ADMINISTRATOR

Vremurile în care trăim sunt mai propice ca niciodată pentru transmiterea mesajului biblic în lungul şi latul pământului. Marea chemare pe care ne-a dat-o Mântuitorul de a duce vestea bună la orice făptură rămâne pentru biserică ca trup al lui Cristos şi pentru creştini ca parte componentă a acestui trup, cea mai importantă misiune pe acest pământ. Facând uz de posibilităţile practic nelimitate pe care le oferă internetul, ne dorim ca pagina web a Bisericii HARUL din Orăștie să fie un răspuns pentru mulţi dintre cei care caută adevărul. Și aceasta fie prin resursele noastre puse la dispoziție prin radio online, transmise video Live sau diverse materiale! Ne dorim ca acest site să reflecte viziunea noastră ca biserică, să promoveze valorile autentice ale trăirii cu Cristos şi să arate calea spre mântuire celor ce rătăcesc în întunericul acestei lumi. Prezenţa Bisericii HARUL pe web se doreşte să fie o autentică prezentare a lui Cristos şi a adevărului biblic spre mântuirea, echiparea şi desăvârşirea celor care îl caută cu adevărat pe Dumnezeu. Rugăciunea noastră neîntreruptă este ca prin tot ceea ce facem, El să fie slăvit şi cât mai mulţi oameni să-L găsească”.


MORE ABOUT US

Duminica
Serviciul de dimineață 10:00 & 12:00
Serviciul de seară 18:00&20:00
Joi orele 18:00-20:00


SERMON LIBRARY

ISTORIA BISERICII
00

2006

  Pe scurt istoricul Bisericii Crestine Baptiste Harul din Orastie,din perioada in care am locuit noi, respectiv anii 1965-1979.
      Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările si încercările prin care ne-a trecut, ca a fost de partea noastră (1Tesaloniceni 1:1-7;5:18). Mulțumim Domnului pentru trecut, dar si pentru prezentul bisericii si nădăjduim in progresul ei prin ajutorul Sau, in viitor. Iată pe scurt istoricul bisericii:
    In anul 1965, membrii fondatori au fost: familia Goronea Mihai, Lucretia, Victoria, Maria, familia Nutiu Zaharie, Mariana, familia Nutiu Pavel,Silvia,familia Gherman Ioan,Victoria si familia Tamas Rozalia (11 membrii) si 4 apartinatori (copii):Nutiu Daniel,Nutiu Ioan, Tamas Marta, Tamas Iuliana. Aceasta biserica era filiala Bisericii Baptiste Simeria, a functionat intr-o camera din casa familiei Goronea Mihai, str. 7Noiembrie, nr.17, până în anul 1970,cand s-a mutat cu chirie intr-o camera in str.Oituz,nr.1(A),pana in anul 1972. Nuțiu Zaharia dorea sa zidească o Casă Domnului, cu acest gând s-a mutat din Simeria în Orăștie, a lucrat din greu si fizic și spiritual, a lăsat casa nouă construită în Simeria, lângă fabrica de Marmură și abia în 1970-1973 a construit casa din str. Nicolae Titulescu, nr.35, într-o cameră a funcționat biserica 2 ani, apoi într-un garaj modern 7x5x3 metri, construcție autorizata din cărămidă, cu toate facilitățile, în gradina casei, pentru care a fost învinuit de către  autoritățile de-atunci că i-a înșelat, că a făcut biserică din garaj și daca știau dinainte, nu-i ofereau autorizația de construcție. La ultima adresa, Biserica a funcționat până în toamna anului 1979, când  ne-am mutat la Timișoara.  Biserica a crescut în acești ani la 25-30 de membrii și 10 aparținători.
    Pastorii Bisericii au fost:
Vadan Vasile,a slujit 5 ani primul pastor, fiind Biserica Filiala la Simeria, intre anii 1965-1970,
Stancu Dragomir, a slujit 2 ani din Deva, între anii 1971-1973,
Bortes Ioan, a slujit 1 an din Brad intre 1973-1974,
Herbei Pavel, a slujit 5 ani din Simeria intre 1974-1979 (A format un cor al bisericii, fiind dirijat de pastorul Herbei Pavel format din 15 persoane (fam.Nutiu, Istov, Tamaș) în 1976 și o orchestră a familiei tot in același an.) și vicepreședintele Comunității Baptiste Brasov, pastor Lazar Aurel.
Din Biserica Harul din Orăștie a plecat la Seminarul Teologic Baptist București fratele Deceanu Romul,din Ocna Mures,care a lucrat în Întreprinderea Chimica Orastie intre 1973-1975,apoi a plecat la seminar intrând in lucrarea Domnului in zona lui de proveniență, iar apoi pensionar fiind se afla la Blaj.
După plecarea noastră au mai păstorit Biserica frații pastori:
Lazar Siminel din Deva și Bojin Samuel și pastor la Hațeg pe atunci în Orăștie pana in anul 2001 când un proaspăt absolvent al Institutului Teologic Baptist din București, în persoana pastorului Gabriel Vițonescu,  a preluat treptat slujirea, în anul 2002 a fost ordinat pastor al Bisericii Creștine Baptiste Harul din Orăștie până in prezent 2021, slujind aproximativ 19 ani fiind cel mai longeviv pastor în Orăștie. Fiindcă adunările bisericii se țineau într-o casă de pe strada Mihail Kogalniceanu, sub îndrumarea și ajutorul Domnului, alături de biserica a  pus temelia unei noi locații pentru închinare a bisericii  ridicând-o intre anii 2009-2012  ( 5 ani) in strada Pricazului nr. 86 ani!
După finalizarea și inaugurarea noului Lăcaș de Închinare a bisericii, pastorul Gabriel Vițonescu, având în pastorație si bisericii din zone rurale, a adus în echipa pastorală și pe un alt absolvent al Institutului Teologic de la București pe pastorul Iosif Lazăr din Făget, pe care la data de 15 decembrie 2019 a fost hirotonisit (ordinat) în slujba de păstor al bisericii. Astfel formând o echipa alături de pastorul Gabriel Vițonescu până în prezent!
   Într-o astfel de abordare, de fapt va trebui să încorporăm trecutul în experiența prezentului, lucru ce ne va oferi viziune pentru depășirea problemelor prin care trecem sau vom mai trece cu ajutorul lui Dumnezeu!
    Mulțumim încă odată Domnului că a fost cu noi și ne-a sprijinit dea-lungul timpului!
M. Kogălniceanu, nr. 2 – Locația veche a bisericii!
01.jpg

2008

Decizia de a construi o noua locație pentru închinare a bisericii!

În toamna anului 2008 am primit autorizația de construcție!

str. Pricazului, nr. 86 – Locația actuală a bisericii!
DSC05587.jpg

2012

Anul în care am intrat în noua locație a bisericii!

Data de 23 Octombrie 2012 am sărbătorit marea deschidere a bisericii din strada Pricazului, nr. 86 , locație cu noi facilității ce asigură noi oportunități ți facilității maxime bisericii pentru desfășurarea serviciilor religioase în desăvârșita prezență a lui Dumnezeu peste întreaga Sa adunare!

DSC_0087

JOIN OUR CHURCH

HELP US RAISE MONEY FOR IMPORTANT CAUSES

Proin quis tortor orci. Etiam at risus et justo dignissim congue. Donec congue lacinia dui, a porttitor lectus condimentum laoreet. Nunc eu ullamcorper orci. Quisque eget odio ac lectus vestibulum faucibus eget in metus.


DONATE NOW

biserica

Locația bisericii

„Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii, şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.”Evrei 10:24-25

Biserica Creștină Baptistă „Harul” Orăștie Str. Pricazului, Nr. 86, Orăștie, jud. Hunedoara, România

Contactează-ne


Buton de test