Boala ce iti distruge sufletul dar și imunitatea fizica a omenirii!

Matei 6:27

Se scria in câteva articole  despre contribuția depresiei la îmbolnăvirea ființei umane atât spiritual cât și fizic, de către un renumit Academician în Neurochirurgie din București că la baza îmbolnăvirii de cancer 50% contribuie depresia și restul contribuie infecția respectivă. Pastorul Iosif Lazăr spunea în cadrul unui serviciu divin când predica din pasajul din Matei 6 că Isus ne poate vindeca de amândouă și că sunt lucruri pe care orice-ai face nu le poţi schimba, şi cu atât mai mult, nu poţi schimba nimic spre bine când te îngrijorezi şi te tulburi.

Tulburarea şi îngrijorarea sunt întruchiparea slăbiciunii, nici nu fir de iarbă nu-l poţi mişca spre bine, tulburat fiind. Dar liniştit şi cu credinţă, poţi muta munţi de greutăţi (Mat. 17:20).

Oricât de multă trudă ai depune, nu poţi face să treacă noaptea mai repede decât îi este rânduit ei; Oricât de mult te-ai frământa şi îngrijora, nu poţi face să crească copilul mai repede; Oricât te-ai zdrobi ca să-ţi schimbi înălţimea ta fizică, zadarnic îţi va fi totul.

„Cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?”

Trebuie să accepţi anumite limite; acceptă-ţi înălţimea. Tu eşti determinat în anumite domenii, nu te ridica împotriva lor, căci sunt multe domenii deschise şi nedeterminate de hotare. Fă din limitele tale trupeşti prilejuri de avânt şi de înălţări duhovniceşti. Dacă Domnul a rânduit ca tu să fii sărac în cele materiale, nu te zdrobi să te îmbogăţeşti, căci coarda întinsă prea mult se rupe. nu-ţi străpunge singur inima cu o mulţime de chinuri, ci caută să te îmbogăţeşti în cele duhovniceşti. Aici nu-i limită şi toţi, fără excepţie, sunt chemaţi să fie proprietari pe bogăţiile harului lui Dumnezeu.

Energiile pe care le cheltuieşti pentru lucrurile pământului, care şi aşa nu le vei atinge, transformă-le în energii duhovniceşti, care te vor ferici şi aici şi în veşnicie.

Eşti împiedicat de împrejurări pentru a ajunge un scop în viaţă? Gândeşte-te că pentru ajungerea adevăratului scop, a veşnicului şi fericitului scop: unitatea cu Hristos, nimic nu te poate împiedica. Dimpotrivă, dacă-L iubeşti cu adevărat pe Hristos, toate lucrurile lucrează împreună pentru atingerea scopului.

Bunyan, îngrădit de zidurile temniţei, a transformat energiile sale fizice în energii duhovniceşti şi astfel a ieşit „Călătoria Creştinului”, cea mai răspândită carte din lume, după Biblie. Şi cel care scrie aceste rânduri a trăit din plin împrejurări potrivnice, dar, prin harul lui Dumnezeu, au fost transformate în trepte de înălţare duhovnicească şi pătrundere mai adâncă în adevărata viaţă cu Hristos, care, dacă ar fi fost altfel, nu era cu putinţă.

Să ne lăsăm cu totul în mâna lui Dumnezeu şi El va schimba spre fericirea noastră veşnică toate împrejurările potrivnice.

Pastor, Gabi Vițonescu